Mijn verhaal

Mijn naam is Jimmie Gilissen, geboren in 1986 en op gegroeid in de prachtige omgeving van Nijmegen. Ik leef met veel plezier in mijn geboorte stad samen met mijn liefde Leonie Gilissen.
Leonie is mijn vrouw waar ik lief en leed mee kan delen en is mijn ware kracht in het neerzetten van krachtige trainingen en hulp in de wereld van administratie.

Wielrennen is voor mij, plezier hebben, grenzen opzoeken in je fysieke kracht, samen zijn met vrienden en genieten van de natuur. Wielrennen is een hobby die ik met veel plezier en passie doe, mensen zijn altijd welkom om met mij mee te fietsen en het ultieme gevoel van vrijheid te delen.

Ik ben opgegroeid in een mooie natuurrijke omgeving waar ik familie en vrienden om mij heen had die mij hebben gemaakt en ontwikkeld tot wie ik nu ben en mag zijn.

Ik heb de keuze gemaakt om mijn carrière te gaan ontwikkelen in de transport en logistiek. Hiermee ben ik op een jonge leeftijd van 15 jaar mee begonnen en heb toen diverse stages gelopen bij meerdere bedrijven. Op mijn stages heb ik direct veel mogen leren over hoe bijvoorbeeld het bedrijfsleven in de transport en logistiek in elkaar steekt, voor mij is het duidelijk dat er een grote diversiteit heerst in manieren van communicatie onderling en naar bedrijven toe.

Op 19 jarige leeftijd ben ik tijdelijk terecht gekomen bij een Callcenter, dit kwam ook voort vanwege het feit dat ik nog niet mijn weg had gevonden in de transport wereld, dit heb ik 3 jaar gedaan.
Dit werk bij het Callcenter heeft mij veel gegeven op sociaal aspect en communicatieve skills, dit zijn kwaliteiten die ik vandaag de dag nog steeds gebruik.
Met sociaal doel ik op mijn collega’s en mentale kracht die je nodig hebt om callcenter agent te zijn. Dit gaf een bijzonder aspect weer van de mens en hoe die in contact kon gaan met de juiste intentie. Uiteindelijk kreeg ik een mooi aanbod om aan de slag te gaan als vrachtwagenchauffeur en wou dit niet langer ontwijken.
Die kans heb ik daarom ook direct aangepakt en met veel plezier 8 jaar in de transport en logistiek gewerkt.

Na 8 jaar werd het mij meer dan duidelijk dat ik niet op mijn plek was en mijn gevoel dat er iets anders voor mij klaar lag was groter dan ooit.
Al vroeg in mijn werkzame leven heb ik gemerkt dat ik ontzettend graag met mensen werk, of het nu in team verband is of dat ik iets kan betekenen op een teaching niveau.
Dit bleef dicht bij mij staan mede doordat mijn vader succesvol een training bureau was begonnen toen ik 16 jaar oud was.

In 2015 kreeg ik de mogelijkheid aangeboden om tijdelijk als agrarische medewerker te beginnen op een boerderij in Valburg. Dit gaf ruimte om op een goede en rustige manier mijn huidige werk op te zeggen en een nieuwe groeimogelijkheid te ontdekken. Tijdens mijn werk op de boerderij kreeg ik veel tijd en ruimte om te kijken naar wat ik in de toekomst wilde.
Het was voor mij snel duidelijk wat ik wilde en dat was Trainer worden, communicatie trainer om precies te zijn. Hier ben ik direct tijd voor gaan reserveren en opleidingen gaan volgen. Een van de meest belangrijke opleiding die ik ben gaan volgen is van IVVL, hier heb ik het 4 Fase model geleerd die ontzettend breed toegepast kan worden in het bedrijfsleven.
Na marktonderzoek en kijkend naar de mogelijkheden heb ik besloten om deze manier van communicatie te gaan trainen aan beroepschauffeurs onder code 95.
Naast het feit dat mijn bereik heel breed is qua mensen kennis weet ik ook dat ik de taal versta van de chauffeurs van deze tijd.

Eind 2016 ben ik ook begonnen als Kettlebell instructeur bij The Kettlebell Club Nijmegen, dit is ontstaan vanwege mijn enthousiasme in de Kettlebell sport en het vak als trainer.
Ik zag het als een prachtige leerschool voor mijn toekomst en heb het niet meer los kunnen laten, op dit moment sport ik in de frisse buitenlucht samen met vrienden en familie 4 x in de week als groep en geef ik daarnaast op aanvraag diverse bedrijven Kettlebell training.

September 2017 is mijn droom werkelijkheid geworden, mijn eigen bedrijf JIM|trainingen!
Onder deze naam verzorg ik de activiteiten van Code 95 opleiding U14-1 het 4 fase model, cohesie trainingen voor teams en op sportgebied de Kettlebell training.

Mijn doel en focus ligt in het verbeteren van communicatie binnen een bedrijfsomgeving .
Wat kan ik “JIM|trainingen“ als beginnende ondernemer in de trainingswereld de bedrijven bieden?
Een verfrissende kijk vanuit een jong perspectief met de nodige ervaring in het bedrijfsleven.

Op dit moment heb ik de opleiding bij IVVL afgerond en heb de volledige kennis die nodig is om een groep mensen de 4 fase techniek te trainen.

Communiceren zodat de ander jou begrijpt.

Benieuwd wat de diverse trainingen voor U kan betekenen, klik dan hier.